Comuna Periş, din judeţul Ilfov, este situată la nord de Bucureşti, la o distanţă de 33 km. Comuna se învecinează est cu Ciolpani şi Snagov, la sud cu Baloteşti, la nord cu judeţul Prahova, iar la vest cu judeţul Dâmboviţa. Accesul rutier este asigurat prin DN 1 spre Bucureşti şi Ploieşti, prin DJ 101 A, DJ 101 B spre Şos. Buftea-Ploieşti..
este majoritar campie, fiind la 105 – 137m fata de nivelul marii. Padurile comunei fac parte din renumitii “Codrii Vlasiei”. Acestea sunt formate din diverse specii de foioase (stejar, fag, artar, salcam, tei), in amestec sau in masive. Stejarul este specia predominanta dar si salcamul si teiul se intalnesc in masiv in padurea Scrovistea. Vegetatia ierboasa este predominant reprezentata de graminee si leguminoase. Vegetata hidrofila din luncile raurilor si lacurilor este formata din specii lemnoase de salcii si plopi. Marginile baltilor si lacurilor sunt brodate cu nuferi si stanjenei de balta. Fauna de padure este reprezentata de cerb, caprior, mistret, vulpe, veverita. Pasarile, ce dau adevarate concerte in paduri si luminisuri sunt ciocarlia de padure, privighetoarea, ciocanitoarea, etc. Aceasta zona prezinta caracteristicile unui climat temperat continental secetos, cu veri calde si ierni aspre, specifice Campiei Romane. Temperaturi medii: – anuala 100 C. Vanturile dominante bat din directia nord – est cu o frecventa de 21,9 %. Mediile lunare ale vitezei vantului, inregistrate, sunt de 4,7 m/s.
Numarul mediu de zile cu vant tare (11-16 m/s) este de 77,2. Iernile sunt reci, geroase, cu temperaturi medii de -30 – 00 C. Verile sunt calde, cu un pronuntat caracter continental arid, cu temperature medii de 200 – 230 C. Media anuala a precipitatiilor este de 460-500mm.
.
Din punct de vedere hidrografic, comuna este situata intre raul Ialomita si lacul Snagov. Datorita diferentei mici de nivel pe care curg raurile, s-a format un numar mare de lacuri, majoritatea naturale.